Sådan gør du campingvognen vinterklar

20
Feb 2009

Vintercamping er blevet populær i Danmark og Europa. Camping-Fritid giver tips & tricks til en god vintersæson.

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du behandler din campingvogn her i den kolde tid.

Vandrør

Det er vigtigt, at alle vandrør og tanke er isolerede. På den måde undgår du frostskader. Vandslanger og vandbeholdere skal bygges/flyttes ind i vognen.
Allerhelst skal varmeslanger ligge sammen med vandslanger, vandtanke og toilet. Husk også at hælde antifrostvæske i spildevandstanken. I dag er campingvognene generelt blevet meget bedre isolerede, og har man en vogn med centralvarme, er man godt hjulpet.

Gas og el

Udendørstemperaturen kan nemt komme ned under minus 20 grader. Med en gasovn kommer du langt, men ikke langt nok. Det er nødvendigt, at varmen kommer helt ud i krogene. Få eventuelt monteret såkaldte WLventiler.
En Truma blæservarme er en god løsning til vintercamping og kan suppleres med Ultra Heat - en elektronisk varmer, der kan installeres bag gasovnen. Elektrisk gulvvarme er også en mulighed, men et gulvtæppe er en billigere og udmærket løsning. Som tommelfingerregel bruger man ca. 150 g gas pr. time.
Generelt koster det ca. det dobbelte at opvarme med el, medmindre el-forbrug er inkluderet i prisen på pladsen. På visse pladser i udlandet kan man få sin vogn koblet til en fast gasforsyning. Hvis man ikke vil have gas med hjemmefra, er alternativet at sætte en ekstra regulator på, eller medbringe et kit, der passer til det pågældende lands flasker.

Pak og kør rigtigt

De tunge ting skal altid pakkes nederst, og kugletrykket skal ligge mellem 50 og 90 kg. Vinterdæk til både bilen og campingvognen er et must, og snekæder er også en god ide; de kan endog være obligatoriske på visse strækninger i Alpelandene. Husk også at tjekke dæktrykket.

Undgå kondens og fastfrysning

For at undgå kondens er det en god idé at varme vognen op 3-4 dage før, I skal afsted. Luft også vognen godt ud, så den er helt tør, og smør støtteben og næsehjul for at undgå, at de fryser fast.
Det er også en god idé at hæve kabler fra jorden og lægge en træklods under støtteben. Endelig kan man montere op til tre forlængerrør på skorstenen for at undgå, at den bliver dækket af sne eller fryser til.

Fortelt og pløkker

Er man på skiferie, giver forteltet plads til ski og støvler, og så fungerer teltet fint som varmesluse. Du skal bruge et rigtigt vinterfortelt, der passer til vejrforholdene.
Det kan være svært at sætte almindelige pløkker i den frosne jord. Brug derfor Tarzan-pløkker, og læg et godt lag sne på græskanten, så det slutter helt tæt.

 

 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>