Pas på Vinterforteltet

20
Feb 2009

Vil man have glæde af sin campingvogn i vinterperioden, er det en god idé at anskaffe et vinterfortelt,
som kan modstå vejrets luner. Ejvind Rasmussen giver her en række råd og anvisninger på hvordan.

Den barske årstid nærmer sig, hvor der kan komme voldsomme storme og kraftigt snefald. Det er mere, end det store fortelt kan klare. Så bruger man vognen i vinterperioden, vil det være en god idé at anskaffe et vinterfortelt, som både er beregnet og egnet til at kunne modstå vejrets luner, men det er dog en betingelse, at teltet er rigtigt opstillet og sikret.

Stram op teltet op

Det er af afgørende betydning, at teltet er strammet godt op, så teltdugen ikke står og blafrer i vinden og dermed slides. Andre slidskader kan også opstå, hvis møbler, støvler mv. gnaver op ad teltsiden.

Stænger og barduner

I perioder med vekslende frost og tø kan der samle sig store snemasser på taget. Det kan derfor blive nødvendigt med en vintersikring i form af ekstra stænger, der kan købes som ekstraudstyr. Det vil også være godt med solide hjørnebarduner, som er forankret med ekstra lange pløkke, så de ikke arbejder sig løs i vinterens løb. Både front og sider bør sikres med stormbarduner, der skal gå ud i en vinkel på 45 grader. Bardunerne må dog ikke stramme, så teltdugen trækkes skæv. Forsynes stormbardunerne med gummiringe eller andet elastisk, skånes teltdugen, når stormen raser. Et stort vindpres kan forskyde hele teltet i teltskinnen. Det kan forhindres ved en speciel låseanordning, kaldet Safe Lock. Græskanten må ikke låses fast, da den skal kunne arbejde i vinden. Det vil være en god idé at lægge nogle sandsække udvendig.

Undgå kondensdannelse i teltet

Når man rejser fra teltet, vil det være godt at åbne ventilationsventilen og trække hjulafdækningen lidt til side, så kondensdannelser undgås ved de store temperatursvingninger, der kan forekomme i teltet på dage med sol og nattefrost. Bruger man vognen meget i vintertiden, kan et specielt termoloft være en god idé. Det er en bomuldsdug, der spændes op under taget og dermed opfanger de kondensdryp, der kan forekomme, når vogndøren ofte åbnes. Samtidig vil termoloftet skjule stangkonstruktionen.

 

 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>