Camping i Nordtyskland: Campingferie med store oplevelser

14
Maj 2013

Blot et par timer fra Danmark ligger indgangen til en stribe ferieoplevelser i Nordtyskland for enhver smag. Bliv inspireret til en ferie i den nordtyske delstat Niedersachsen

Af Katja Nathalie Jensen

Du kender måske Lüneburger Heide – det naturbeskyttede hedelandskab i Nordtyskland. Men vidste du også, at området byder på meget andet end flot natur?

Området byder en række campingpladser i høj kvalitet, for eksempel den prisvindende

Südsee-Camp - en times kørsel for Hamborg

Südsee-Camp i Wietzendorf, knap en times kørsel syd for Hamborg. Campingpladsen har både sin egen naturlige badesø med strand og et tropisk overdækket badeland, og der er stribevis af aktiviteter til far, mor og ikke mindst børn på det enorme campingområde.

Et oplagt sted at starte familieferien er forlystelsesparken Heide Park-Soltau, der ligger under 20 kilometer fra Südsee-Camp og huser Europas største trærutsjebane. Heide Park-Soltau kan med sine mange rutsjebaner tilfredsstille de mest gys- og fartglade medlemmer af familien. Prøv for eksempel at søge på ’Krake Heide Park’ på YouTube.


Heide Park byder på masser af vilde rutsjebaner, for eksempel den nye 'Krake' med 41 meters lodret fald. Foto: Heide Park-Soltau

Showcase og bilhistorie i Lünburger Heide

Faktisk er der så mange tilbud til familien i Lüneburger Heide-området, at det kan være svært at komme derfra igen. Foruden det smukke hedelandskab kan man opleve fugleparken Weltvogelpark Walsrode og dyreparken Serengeti Tierpark Hodenhagen. Man kan også besøge hyggelige Lüneburg eller Celle, hvor den tidligere danske dronning Caroline Matilde sad i husarrest i slutningen af 1700-tallet.

Halvanden times kørsel sydpå venter muligheden for en god handel i Wolfsburg. Wolfsburg er hjemsted for den gigantisk VW-fabrik, og klods op af de uendeligt lange fabriksbygninger ligger Autostadt, som er et mekka for enhver, som kan lide at kigge på biler – både de nyeste og allerdyreste af slagsen og de allerførste eksemplarer. Her er showcase og bilhistorie under samme tag. Tag for eksempel en tur op i VW-biltårnene og bliv imponeret af den moderne bilindustri og koncertshowet med de enorme vandfontæner.


Fugleparken Walsrode har spændende fugle i flotte farver. Foto: Weltvogelpark Walsrode

Powershopping med rabat i Wolfsburg

I nærheden er der også gode muligheder for kvalitetscamping, for eksempel på Camping Beversee eller Campingplatz am Allersee, hvor man kan bade i søen. Dagen efter kan hele familien gå på powershopping i Designer Outlets Wolfsburg, hvor mærkevarebutikker side om side lokker med store rabatter.

Hvis det københavnske Experimentarium eller sønderjyske Danfoss Universe er noget for familien, så er Phaeno i Wolfsburg det sikkert også. En ildtornado og et roterende hus er nogle af de ting, man kan opleve på det store indendørs areal, og den futuristiske bygning, som huser dette teknologi- og oplevelsescenter, er i sig selv et sælsomt syn.


Mød robotten Thespian i Nordtysklands svar på Experimentarium. Foto: Matthias Leitzke

Sagnet bliver levende

Efter shopping og teknik i Wolfsburg er det tid til at nyde naturen igen. Det har man gode muligheder for i Heinsen. Kør for eksempel sydvest til Weserbergland-Camping og lej en fiskestang eller en cykel og tag en tur ud i den smukke natur. Eller slap af i poolen, mens børnene spiller bordtennis, fodbold, boule eller hygger sig på legepladsen.

En halv times kørsel nord for Heinsen ligger Hameln, en smuk by med mange gamle bygninger. Hver dag i feriesæsonen bliver sagnet om rottefængeren levende, så der er gode chancer for at se den berømte rottefænger med sin fløjte.


Slap af i poolen på Weserbergland-Camping i Heinsen. Foto: Weserbergland-Camping

Natløb i labyrinter i Niedersachsen

Cirka 50 kilometer fra Hameln ligger Niedersachsens hovedstad, Hannover, så hvis man trænger til nogle storbyoplevelser, er de lige inden for rækkevidde.

Vest for Hannover og nord for Osnabrück ligger den prisvindende campingplads Alfsee Ferien- und Erholungspark ved Rieste. Med badestrand ned til den over to kvadratkilometer store Alfsee er her mange muligheder for den aktive familie, blandt andet et stort vandskianlæg. Både store og små kan få mange timer til at gå i det indendørs legeland Bullermeck, og man kan tage på natløb i de store labyrinter i fritidsparken Irrgarten.

Fra Rieste er der små to timers kørsel til Hamburg, så man kan køre over grænsen til Danmark efter tre-fire timer, den længste køretur på ferien.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>