Blommehaven - Campingplads tæt på Århus

26
Mar 2010

Århus er en af de byer, man holder af fra første øjekast. seinestemning langs den fritlagte Århus Å, hvor århusianerne forlænger sommeren under uldtæpper og caféernes varmelamper. Et rigt åndsog kulturliv samlet om Århus teater, Musikhuset, Aros kunstmuseum og en masse alternative og lidt skæve etablissementer. Caféliv i den gamle midtbys smalle gader og torve; Englen, Jorden... osv. osv. Listige værtshuse i skolegade og omegn.


Og ikke mindst en vifte af butikker, strækkende sig fra Danmarks største citycenter, Bruns galleri over stormagasinet

Magasin til de små brugskunstbutikker Bordelux i graven og Krukkerne i Volden. indfødte århusianere vil utvivlsomt diske op med yderligere forslag til små sensationer i deres by, f.eks. tivoli Friheden, slottet, marinaen og den gamle skovmølle ved Moesgård museum, i gåafstand fra Blommehaven Camping.

Derfor DCU-Camping Blommehaven

Campingpladsen Blommehaven i skoven syd for Århus er begunstiget af fem vigtige ting: Den ligger direkte til havet. Har egen badebro. Er omgivet af fredskov. Er terrasseopdelt, så næsten alle enheder er udsigtspladser. Ligger et stenkast fra Verdens mindste storby, Århus. sådan har det i denne påske været i nøjagtig 75 år. DCU-Camping Blommehaven er dermed en af Danmarks ældste campingpladser. Den blev anlagt af Århus kommune så tidligt som i 1935.

Og man fandt sig ikke i noget. Der blev fra starten afstukket strenge kommunale regler for "sømmelighed" og "god opførsel" hos campisterne. i smilets by var "Urenlighed strengt forbudt i lejren", "Larm og højrøstet tale måtte ikke finde sted", "Hel badedragt blev påbudt voksne personer", og de firbenede venner måtte naturligvis pænt blive hjemme.
til gengæld var det frie lejrsportsliv billigt: 25 øre pr. døgn, 5,00 kr. pr. måned for teltslagningen i Højbjerg.

Dette fremgår af "Ordensregler for ophold og campering" på Blommehavens arealer. i dag må hunden tages gratis med. Der bades topløst fra badebroen, og urenlighed er der ikke noget af.

En rigtig familiecampingplads

Campingpladsen er en familieplads, hvor ønsket er fred og ro og alligevel bynærhed. DCU-Camping Blommehaven har 395 pladser, heraf er der kun tre fastliggerpladser. Campingpladsen er beliggende på begge sider af Ørneredevej med de kuperede pladser mod stranden, og hytter på modsat vejside. De er alle udstyret med farvetv, terrasse, varmt og koldt vand. ideelle for den lille børnefamilie eller parret, som gerne vil have lidt albuerum i campinghytten.

Tre store servicebygninger - familierum og børnebadeværelse

Campingpladsen råder over tre store servicebygninger med bl.a. familerum, endvidere et stort dejligt børnebadeværelse, et badeværelse, hvor der netop er tænkt på de yngste gæster. På den vestlige del af campingpladsen er der for seks år siden etableret et nyt køkken med vaske, miniovn og dobbelte gasblus. Nyt køkken med spiseplads for de lette campister blev åbnet i 2005 på strandpladsen. På denne side har campingvært Lars Bendixen sidste år knoklet med at flytte rundt på mange hundrede kubikmeter jord, som giver flere og mere terrasseformede enheder.
til gengæld er det fru Rikke, der oftest ses bag disken i campingpladsens minimarked, hvor der kan foretages alle indkøb, til almindelige priser. Der er også eget bageri, så der altid er friskbagt brød (inklusive "Københavnere") til glæde for de mange gæster øst for storebælt.

Campingplads med højt aktivitetsniveauet

Der sker næsten altid noget på Blommehaven, og i år går det rigtig løs, når den lokale DCUkreds sammen med værtsparret markerer campingpladsens 75års fødselsdag i påsken. Der vil blive en masse underholdning for såvel voksne som børn. Der vil bl.a. være kræmmermarked, hvor man har mulighed for at have en stand på parkeringspladsen og sælge en masse af sine ting. Der vil blive spillet op til dans, serveret helstegt pattegris, og holdt festtale af DCUlandsformand Bjarne Jensen, som selv er fra Århus. Flere campister har også deres havkajak med, når de besøger campingpladsen ved Århus Bugten. Man kan næsten stå direkte ud af sin campingvogn og hoppe lige ned i kajakken.

DCU-Camping Blommehaven ligger I naturskønne omgivelser

Og der er masser at se på, både fra vandog landsiden. Fra badebroen kan man se Arne Jacobsens marmorrådhus med dets firkantede tag. Der er udsigt over vandet til Kalø slotsruin og til begge sider "spejler bøgen sin top i bølgen blå".

Nord for campingpladsen ved badeanstalten, "Den Permanente", er der en badestrand, der anvendes af både naturister og ikkenaturister. Den er stenet, men meget rolig og ren.
Bybus linje 6 (10 min. gang fra pladsen) kører dagligt lige uden for bommen. Linje 19 kører hver lørdag, sønog helligdage, samt hverdage i sommersæsonen.

Mod nord havner man i Århus, mod syd ved restaurant skovmøllen, der glimrer med udendørsservering om sommeren, god mad og hjemlig hygge. Et godt udgangspunkt for et museumsbesøg på Moesgård – det århusianske nationalmuseum.

Man kan ikke blive fastligger på DCU-Camping Blommehaven, men man kan godt risikere at hænge fast lidt længere, end man havde tænkt sig.

Der er dejligt i Århus og omegn.
 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>