Otte apps om camping til din smartphone

4
Maj 2015

CampingApps til din iPhone og Android 

Apps, android, App-store, android market, iPhone og smartphone – måske hører du til dem, der enten gyser eller er bedøvende ligeglad, når du hører disse moderne udtryk, og man kan da også leve et både langt og lykkeligt liv uden nogensinde at beskæftige sig med dem. Men der er ingen grund til at lade sig skræmme, for sætter man sig lidt ind i den verden, vil man dels opdage, at den ikke er så farlig endda, dels at disse ting faktisk kan være ganske gavnlige, når du tager på campingferie og gerne vil have lidt information, der kan gøre livet som campist lidt lettere.


I artiklen kigger vi på disse apps

Læs om dem længere nede på siden.

Camping Danmark - oversigt danske pladser

DCU - Komplet campingguide til DCUs udvalgte europæiske campingpladser

Eurocampings - Campingguide til europæiske campingpladser

Navigon - Omformer din iPhone til komplet GPS navigation

Turen går til... - Praktiskt rejseguide til byer

101 Camping & Outdoor Recipes - sjove campingopskrifter

Measures - værktøjskasse med måleinstrumenter

Knot Guide - lær at binde knuder


Smartphones er som skabt til camping

En smartphone er en moderne mobiltelefon, der, som den skarpe læser vil have bemærket, er et engelsk ord for en smart telefon. Det smarte ligger ikke kun i et fikst udseende, men også i, at telefonerne er mere intelligente end tidligere mobiltelefoner. De moderne smartphones kan naturligvis både ringe og sende sms, men derudover er de nærmest at sammenligne med små computere, der blandt meget andet har indbygget GPS, kan gå på internettet med høj hastighed og har en så god skærmopløsning, at man kan læse nyheder og se videoklip og -film i fin kvalitet.

Inden for det seneste år er salget af smartphones nærmest eksploderet, og hvor de tidligere var meget dyre og forbeholdt de få, er de i dag faldet i pris og blevet langt mere udbredt. Samtidig er kvaliteten og hastigheden kun gået én vej – opad.

I dag er over halvdelen af de mobiltelefoner, der sælges, smartphones. I løbet af få år vil der næppe være ret mange af de ”gammeldags” mobiltelefoner tilbage.

iPhone – og alle de andre

Den bedst kendte smartphone er iPhone fra amerikanske Apple. iPhone har sit eget styresystem, og Apple var smarte nok til i samme moment at lave en App-store, som er en ”butik” på nettet, hvor man kan gå ind og købe sine Apps – der er en forkortelse for applikationer, som er små programmer til smartphones.Men de andre store spillere på telemarkedet ville naturligvis ikke blot sidde med hænderne i skødet og se passivt til, mens Apple tog hele kagen selv.

Derfor lancerede søgeportalen Google sit eget styresystem til smartphones og gav det navnet Android. Samtidig lavede Google et Android Market, hvor der kunne hentes programmer og tilbehør.


Teleproducenten HTC var hurtig på aftrækkeren og brugte Android-systemet i sin smartphone, der fik navnet HTC Magic, som kunne byde iPhone op til dans og dermed sørge for en konkurrence, der har været til kundernes fordel i form af faldende priser.

Finske Nokia har også forsøgt sig med sin egen butik på nettet.

Den har fået navnet Nokia Ovi Store, men har hidtil ikke været den store succes.I denne artikel koncentrerer vi os om smartphones, men bør dog også nævne iPad, der – naturligvis fristes man til at sige – er et produkt fra Apple.

Den kan bedst beskrives som en lille computer, der især egner sig godt til hurtigt at gå på nettet og til mails. Derudover er skærmopløsningen så god, at den også er velegnet til bøger, film og videoklip. Også til iPad kan du købe masser af applikationer.

Hold øje med prisen

Der findes i dag masser af Apps/applikationer til smartphones, men som kunde skal man være meget opmærksom på, at nogle er gratis, mens andre koster penge.

Som regel er det forholdsvis beskedne beløb, der opkræves, men der er desværre også skræmmende eksempler på børn, der har spillet på deres smartphone, og har købt tilbehør til deres spil, som de troede var gratis, men som viste sig at løbe op i mange tusinde kroner. Hold derfor øje med, hvad dine børn roder sig ud i, når de leger med deres smartphone.

Sådan henter du en App

Hvis du vil hente en App til din smartphone, går du ind i Appstore (hvis du har en iPhone), Android Market, hvis du har en telefon med et Android styresystem, eller Ovi Market, hvis din smartphone er fra Nokia.Herefter vælger du blandt de mange tusinde muligheder, og når du har fundet den applikation, du gerne vil have, klikker du på ikonet, som derpå automatisk bliver installeret på din smartphone. Husk altid forinden at tjekke, om App’en koster penge, eller om den er gratis.


Apps om camping

Endnu er der ikke så mange Apps og applikationer til campinglivet, men der er dog nogle. Vær altid opmærksom på, at det er dyrt at gå på internettet i udlandet, både når der er tale om mobile websider og Apps. De fleste applikationer går nemlig også via internettet, og er man i det store udland, kan det blive rigtig dyrt – især hvis man efter brug glemmer at lukke applikationen igen, for så kan den i princippet ligge og køre, indtil telefonen bliver slukket.

Camping Danmark - oversigt danske pladser

Camping Danmark var den første herhjemme til at lave en camping-App til iPhone. Med Anne-Vibeke Isaksen, kendt fra mange tv-programmer om camping, som foregangskvinde, blev den nye App, der har fået navnet Camping Denmark, introduceret i februar i år. Den ligger i iPhones App-store og er gratis. App’en er kun med danske campingpladser, og rummer et Google Danmarkskort, hvorfra man så kan klikke sig hen til den del af landet, man gerne vil besøge, og dernæst se et kort med campingpladserne i det pågældende område.

Du kan så trykke på en campingplads og finde information om antallet af stjerner, adressen, link til Google Ruteplanlægning og link til pladsens hjemmeside. Der er dog ikke en beskrivelse af pladsen.Siden har Camping Danmark også lavet en applikation, der kan bruges til Android-styresystemet, hvilket altså betyder, at folk, der har en smartphone med Android, også kan bruge applikationen. I de kommende måneder barsler Camping Danmark med flere Apps – blandt andet om camping i Norge og Sverige.

Se App'en her

DCU - Komplet campingguide til DCUs udvalgte europæiske campingpladser

Dansk Camping Union var de første i Danmark til at lave en Web App m.icamp.dk. Det er en komplet campingguide til Europa på din mobil, hvor du kan se pladsbeskrivelser, kontakt info, priser, faciliteter og brugervurderinger. Desuden er der rejseguide og rejsefakta om 23 lande.

Der er kort over campingpladsen, samt Google Ruteplanlægning. Det er en såkaldt Web App, der ikke kræver installation, og som altid er opdateret – du skal altså ikke ind i netbutik og købe/downloade og installere noget.

På det mobile website er der tænkt over, at telefonskærmen ikke er så stor. Alt overflødigt er derfor ”skrællet af”, så siden er skræddersyet til smartphone-formatet.

Skriver du m.icamp.dk, kommer du automatisk ind på siden, hvor der blandt andet er en oversigt over samtlige danske campingpladser, 2.100 udvalgte, udenlandske campingpladser, rejseguide til 23 lande, samt brugervurderinger.

Du kan også se DCU-pladserne med 20 % rabat til medlemmer og partnerpladserne i Danmark, der giver 15 % rabat, samt alle de øvrige 636 pladser i Europa, hvor der gives rabat. Derudover kan du læse om forskellige temaer, om at rejse og fakta om hvert land med oplysninger om praktiske ting, der er gode at vide på rejsen.

På længere sigt er det intentionen, at DCU-medlemsfordele og attraktioner også kommer til at fremgå på det mobile website.

Se den her på m.icamp.dk

Eurocampings - Campingguide til europæiske campingpladser

Også her er der tale om et mobilt website, der kan oplyse om campingpladser i nærheden, finde et land og søge efter pladsens navn. Eurocampings har 9.100 pladser på sin side, der er på engelsk, fransk, tysk og hollandsk. Ønsker man at holde ferie på en campingplads i Danmark, kan man vælge en bestemt region, hvorefter man får en liste over campingpladser, og derpå klikker sig ind. Siden har flere billeder fra de enkelte pladser, brugervurderinger, faciliteter, kort, kontaktoplysninger og fremstår i det hele taget meget professionel og gennemført.

Se den her på m.eurocampings. net

Navigon - Omformer din iPhone til komplet GPS navigation

Med denne App kan du udbygge din iPhone til et mobilt navigationssystem, der er så godt, at det kan erstatte din GPS.App’en er også dyr – ca. 500 kr. Den giver besked om vejens længde, ankomsttid, rastepladser, grænseovergange, hastighedsbegrænsninger, tankstationer og meget mere. Derudover er 2 mio. poi allerede installeret – det betyder ”point of interest” og er fx campingpladser, benzinstationer, restauranter, hoteller, indkøbscentre, teatre og lignende.

Du kan også bruge den, når bilen er parkeret, og du skal videre til fods eller på cykel. En væsentlig detalje er, at alle kort ligger på telefonen, så du ikke skal på nettet for at hente dem – derfor kan du også bruge denne App uden omkostninger i udlandet. En fremragende App, som vi på redaktionen har fået anbefalet varmt af et DCU-medlem, der med stor succes havde brugt den på sin tur rundt i Europa.

Se App'en her

Turen går til... - Praktiskt rejseguide til byer

De populære rejsebøger koster 69 kr. som en applikation, men så får man også hele guidebogen på sin smartphone. Bøgerne har kort, man kan klikke på, der kan læses informationer om både byen og landet, og der er adgang til youtube og googlemap. Sidstnævnte hjælper, så man altid kan finde ud af, hvor i byen man befinder sig.

Der er også tips til, hvor du kan spise og meget mere. Her får man altså mere end den trykte bog til den halve pris, men det kræver selvfølgelig, at man ikke har noget imod at læse på en forholdsvis lille skærm – og det er også sværere at lave æselører på de fede steder.Der findes masser af andre Apps, der ikke er direkte campingrelaterede, men som alligevel kan være nyttige at kende til på turen.

Se App'en her

101 Camping & Outdoor Recipes - sjove campingopskrifter

Her er der tale om en App i den lidt mere praktiske afdeling. Den rummer i alt 101 madretter, man kan lave, når man opholder sig ude i naturen. Der er blandt andet opskrifter på mad over åben ild, småkager over bålet og campistens pizzatærte. App’en koster seks kroner.

Se App'en her

Measures - værktøjskasse med måleinstrumenter

Det er en ”mobil værktøjskasse”, der blandt andet rummer en tommestok, som kan måle, hvor stor en skrue, du skal bruge til fx din gaskasse, hvis den er gået i stykker. Her er også vinkelmåler og en såkaldt ”Surface level”, der kan fortælle dig, om campingvognen er i vatter, hvis du tvivler på dit øjemål. Measures rummer sågar et seismometer, som kan vise rystelser, hvis man befinder sig i et område, hvor der er risiko for jordskælv. Også her må du ryste op med seks kroner for at købe App’en.

Se App'en her

Knot Guide - lær at binde knuder

Her er en App for folk, der gerne vil lære, hvordan man binder de rigtige knuder, så man undgår, at teltet blæser væk i stormvejr. Der er både billeder og videovejledning med til de i alt 88 forskellige knuder, som App’en rummer.

Se App'en her

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>